Štítek: is_archive

Inspiraci čerpají foodblogerky i ze zahraničních kuchyní
Jedna vystudovala žurnalistiku a psychologii, přesto už čtyři roky postuje sladké recepty na svém blogu. Druhá má hotelovou školu a vlastní nápady už se ji nevešly do vydané kuchařky, tak je začala sdílet na blogu. Podle Barbory Karpíškové (26) a Veroniky Pořízkové (26) jde o nejjednodušší a nejrychlejší cestu, jak se o své nápady podělit.

Na Valentýna neutratí ani korunu, raději věnuje dopis
Valentýnské oslavy mají v Česku hodně odpůrců, příznivci na ně ale nedají dopustit. A ne každý má potřebu kupovat partnerovi drahé dárky a zajít si na luxusní večeři. Někteří naopak tento den berou jako příležitost pro vyjádření lásky jinými způsoby.

AUDIO: Češi na zdravé stravování o Štědrém dni nehledí
Zdravé stravování u štědrovečerní večeře je pro většinu Čechů něco jako fantasy. Raději ctí tradice a na svého smaženého kapra s bramborovým salátem nedají dopustit za žádných okolností

Klobása se zelím a kachna. I tak může vypadat večeře na Štědrý den u našich sousedů
Blíží se Štědrý večer, kdy se na slavnostní tabuli většiny domácností objeví kapr. Tradice, která sahá v různé podobě až za hranice České republiky, se však nedodržuje všude. Zatímco dotazovaní Poláci a Slováci se snaží své zvyklosti zachovat, Rakušané dávají před kaprem přednost lahodnějším rybám a Němci zase preferují kachnu.