Štítek: is_archive

Popularita rozvozových společností roste. Zájmu nahrává lidská pohodlnost i panika
Z regálů obchodů kvapem ubývají trvanlivé potraviny. Lidé nakupují v obavách z koronaviru, například firma Rohlík.cz byla v tomto segmentu nějaký čas prakticky vyprodána. Bez ohledu na strachy z pandemie jsou online supermarkety a rozvozové společnosti v Česku v kurzu.

I hrabání v odpadcích může být ušlechtilá věc. Má bránit plýtvání jídlem
Ponor do hlubin kontejnerů s odpadky ze supermarketů má svůj odborný název: říká se mu dumpster diving. „Odpadkoví potapěči“ se do kontejnerů noří ne proto, že je k tomu nutí hlad, chtějí především zabránit plýtvání. Vadí jim, že obchody vyhazují produkty jen kvůli tomu, že jsou prošlé nebo poškozené, i když jsou stále nezávadné a vhodné k jídlu.

Chci přesvědčit lidi, aby při vaření přestali používat umělé náhražky, říká food blogerka Cat & Cook
Vaření a pečení propadla food blogerka Ivana Jindřichová (30), už ve svých dvanácti letech. Jak říká, od té doby je to pro ni celoživotní vášeň. Podobně jako kočky, které jí při vaření často dělají společnost. Proto také na sociálních sítích vystupuje pod přezdívkou Cat & Cook. Když už nechtěla přátele na Facebooku zahlcovat fotkami jídel, založila si v srpnu 2015 vlastní blog. Tři roky poté vydala kuchařku, ke které letos v září přibyl druhý díl.

Hamburger, nebo salát?
AUDIO: V dnešní době se mnoho lidí zabývá vzhledem a tím, co jí. Najdou se ale tací, kteří na zdravý jídelníček nedbají. V následujícím audio příspěvku hovoří dvě slečny o svém stravování.

Někteří lidé se přejídají jen z nudy. Já jim nabízím svoji cestu ke zdraví, říká fitness blogerka Petra Elblová
Před čtyřmi lety si Petra Elblová (27) založila blog, kde se čtenářkami začala sdílet svou cestu k zdravému a vyváženému životnímu stylu. V minulosti Elbová trpěla poruchami příjmu potravy, které ale dokázala porazit, a začala o nich psát, aby pomohla dívkám, které je také zažívají. Elbová je licencovaná fitness instruktorka a sestavuje jak individuální cvičící plány, tak i společné tréninkové výzvy nebo točí na YouTube videa o cvičení.

Blogerka Kateřina Saint Germain: Rodiče nechápali, jak si vymýšlením receptů a focením jídel vydělám peníze
V dnešní době se dá živit téměř čímkoli, třeba fotografováním jídel a přidáváním receptů na webové stránky. Profesi foodblogerky se už tři roky věnuje Kateřina Saint Germain (27), která se po mediálních studiích a brigádách se rozhodla naplno věnovat svému blogu s názvem My Cooking Diary. Po třech letech jejího blogu zájem o recepty tak vzrostl, že se rozhodla na podzim roku 2017 vydat svou první kuchařku s názvem Zdravý měsíc s Kačí. Ta je odrazem jejího zdravého životního stylu, který se vyvíjel od tradiční české kuchyně až po vyvážené pokrmy.

Místo legendárního bufetu Automatu Koruna je libanonská restaurace. Za dobré jídlo si však připlatíte
Kdo by se chtěl alespoň na malou chvíli přenést svými chuťovými buňkami z Prahy do Libanonu, může navštívit restauraci El Emir na Václavském náměstí. V pasáži paláce Koruna ji tu otevřel Libanonec Ramí Al Ajaš, který návštěvníkům umožňuje ochutnat kuchyni své rodné země.

Inspiraci čerpají foodblogerky i ze zahraničních kuchyní
Jedna vystudovala žurnalistiku a psychologii, přesto už čtyři roky postuje sladké recepty na svém blogu. Druhá má hotelovou školu a vlastní nápady už se ji nevešly do vydané kuchařky, tak je začala sdílet na blogu. Podle Barbory Karpíškové (26) a Veroniky Pořízkové (26) jde o nejjednodušší a nejrychlejší cestu, jak se o své nápady podělit.

VIDEO: Velikonoční trhy nabízí řadu tradičních pokrmů
Velikonoční trhy v Praze jsou v plném proudu. Nabízí nejenom řadu tradičních pokrmů, ale také hudební program nebo přehlídku starých řemesel.

Klobása se zelím a kachna. I tak může vypadat večeře na Štědrý den u našich sousedů
Blíží se Štědrý večer, kdy se na slavnostní tabuli většiny domácností objeví kapr. Tradice, která sahá v různé podobě až za hranice České republiky, se však nedodržuje všude. Zatímco dotazovaní Poláci a Slováci se snaží své zvyklosti zachovat, Rakušané dávají před kaprem přednost lahodnějším rybám a Němci zase preferují kachnu.